Karlovarský kraj bude i v příštím roce vyplácet náborové příspěvky novým lékařům

Náborové příspěvky budou vypláceny novým lékařům, sestrám a dalším zdravotníkům nově nastupujícím do vybraných oddělení nemocnic v regionu. Schválili to krajští zastupitelé na svém prosincovém jednání.

dezinfekce

"Díky náborovým příspěvkům se nám daří stabilizovat počet zdravotníků v našich nemocnicích, proto jsme se rozhodli je vyplácet i v roce 2020. V rozpočtu jsme na příspěvky vyčlenili 5 milionů korun a budeme je rozdělovat mezi nové lékaře a zdravotníky těch oddělení nemocnic, která bychom potřebovali personálně posílit. V karlovarské nemocnici je to kardio, plicní a interna, v nemocnici v Chebu interna a chirurgie, v Sokolově interna, pediatrie a radiologie a v ostrovské nemocnici následná intenzivní péče spolu s anesteziologicko-resuscitační a odlehčenou ventilovanou péčí a psychiatrické oddělení. V červnu 2020 budeme krajskému zastupitelstvu předkládat vyhodnocení udělených příspěvků s návrhem na další postup," vysvětlil krajský radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš. 

V případě náboru nového lékaře činí příspěvek 400 tisíc korun, pro střední zdravotnický personál je to 150 tisíc korun při dodržení podmínek, které kraj stanovil, aby nedocházelo k přecházení zdravotníků mezi jednotlivými nemocnicemi.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy