Karlovarský karneval oslaví výročí republiky

Letošní 11. ročník Mattoni Karlovarského karnevalu připravila pořadatelská agentura Müller Production ve spolupráci s Nadací Města Karlovy Vary na první červnový víkend 1. - 2. 6. 2018.

dezinfekce

V centru Karlových Varů se opět po roce uskuteční největší středoevropský karneval za účasti desítek atrakcí a účinkujících z celé České republiky. Tradiční součást kulturního léta v Karlových Varech se letos uskuteční s tématem „Československý karneval barev“ u příležitosti oslav 100 let od založení Československa.  

Program odstartuje již v pátek 1. 6. tradiční Dronte Noční romantickou plavbou. Trasa povede z Březové do Karlových Varů a start prvních lodí je naplánován na 22. hodinu od hotelu Green Paradise v Březové.  Trasa po říčce Teplé provede účastníky plavby historickým centrem Karlových Varů s cílem před hotelem Thermal. Přihlásit se lze na www.karlovarskykarneval.cz nebo na www.dronte.cz. Registrace a výdej raftů na plavbu začíná v Březové v 18 hodin. Účastníci pojedou na výhradně zapůjčených gumových raftech a kánoích, povinnou výbavou je tradičně čelovka. K tanci i poslechu bude v místě startu hrát kapela Nové struny a připraveno bude také bohaté občerstvení.    

V sobotu 2. června zahájí hlavní program ve 14 hodin Dětský karnevalový den před hotelem Thermal. Karnevalový průvod svou pouť městem zahájí v 16 hodin na třídě T. G. Masaryka. Do průvodu se mohou zapojit všichni zájemci bez omezení, shromaždiště všech účastníků bude od 15 hodin na parkovišti u městské Tržnice. Tradiční trasa povede centrem města ke Grandhotelu Pupp a zpět k hotelu Thermal. Velkým lákadlem bude již třetím rokem soutěž středních škol o hlavní cenu – pronájem sálu v GH Pupp pro maturitní ples, kterou věnoval hlavní partner karnevalu, Grandhotel Pupp Karlovy Vary. Generální partner karnevalu, společnost Karlovarské minerální vody a.s., věnovala hlavní cenu – pitný režim zdarma pro nejzajímavější masky v soutěži vypsané pro mateřské a základní školy Karlovarska. Podmínkou je vždy účast skupiny minimálně 10 žáků z jedné třídy. Vyhlášení Krále a Královny karnevalu, bude moderovat Jakub Kohák a proběhne před hotelem Thermal od 19 hodin.  

Vyvrcholení letošního 11. ročníku Mattoni Karlovarského karnevalu bude unikátní hudební vystoupení kapely No Name. Nejprve od 19.30 zahrají jako předkapela U mě dobrý, a od 21.00 hodin vystoupí na hlavním podiu skupina No Name v čele s frontmanem Igorem Timkem. Závěr programu obstará karnevalový ohňostroj.

Více - viz zde.

Zdroj: Magistrát města Karlovy Vary


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy