Karlovarskou porodnici čeká přestavba

Kraji se podařilo najít zhotovitele přestavby karlovarské porodnice. Stavební úpravy by měla provést společnost Metrostav. Ta se stala vítězem zadávacího řízení, které vyhlásil Karlovarský kraj. Výsledek zadávacího řízení schválila Rada kraje.

dezinfekce

První dvě výběrová řízení kraj zrušil, protože se do soutěže přihlásila pouze jedna společnost. Hejtmanka Jana Vildumetzová o tom včera informovala média.

“Přiznám se, že se nám ulevilo, když se do třetice podařilo zadávací řízení dotáhnout do zdárného konce. Maminkám a jejich nově narozeným dětem chceme nabídnout zázemí na podstatně vyšší úrovni, na přestavbu porodnice čekají už dlouho i zdravotníci, kteří tam pracují. Vítězná firma nabídla cenu ve výši 90,7 milionu korun s DPH. Předpokládáme, že po uplynutí odvolacích lhůt a po podepsání smlouvy by mohli stavebníci ještě v jarních měsících zahájit práci.” uvedla Jana Vildumetzová. 

Porodnice se rozhodně nebude uzavírat, bude fungovat i během obou etap přestavby. Porodnické oddělení bude mít 17 lůžek v nových pokojích, v části pro riziková těhotenství se plánuje 4 - 6 lůžek. Kromě toho vzniknou 3 porodní pokoje, zákrokový sál a 6 novorozeneckých lůžek v novorozenecké části oddělení. Počítá se i se čtyřmi inspekčními pokoji.

„Zvlášť v této době, kdy vlastník privátní ostrovské nemocnice ohlásil na červen uzavření porodnice v Ostrově, je velmi důležité, aby kraj dokázal budoucím rodičkám, které se připravují na narození svého potomka, nabídnout odpovídající prostředí a potřebnou kvalitu péče. Budu doufat, že moderní prostory a vybavení mohou motivovat i sestry a lékaře, aby měli zájem pracovat právě v karlovarské porodnici,“ uvedl krajský radní Jan Bureš.


Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy