Karlovarsko: Zkreslovala hospodaření spolku

Šestačtyřicetiletá žena si vyslechla od kriminalistů z Oddělení hospodářské kriminality v Karlových Varech obvinění ze spáchání přečinu zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění.

dezinfekce

Obviněná měla v roce 2016 úmyslně změnit účtenky za nákup, které měla poté založit do účetní evidence občanského sdružení, ve kterém byla vedoucí. Opakovaně měla na daňový doklad připsat před uvedenou částku další číslo, a tím pozměnit celkovou částku za nákup. Například na účtenku za nákup dárkových předmětů v částce 152 Kč, měla připsat na doklad číslici 3, čímž doklad změnila na částku 3 152 Kč. Celkovou částku na dokladu tak navýšila o 3 000 Kč. Takto měla pozměnit nejméně 12 dokladů, navíc měla obviněná jako vedoucí sdružení úmyslně falšovat účetní doklady a v účetnictví vykazovat další účetní doklady, které nesouvisí s hlavní náplní, činností a posláním spolku. Do daňové evidence měla také zapisovat výdajové a příjmové položky plateb, ke kterým nedoložila žádné doklady, čímž měla zkreslit hospodaření spolku.

Při provedené kontrole vyúčtování poskytnuté dotace z rozpočtu města byla zjištěna škoda v neuznatelných položkách, zfalšovaných dokladech a sporných nákladech v celkové výši téměř 55 tisíc korun.

V případě prokázání viny může soud poslat obviněnou ženu až na dva roky do vězení.


  mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy