Karlovarsko: Vydáváním se za obchodního zástupce způsobil milionovou škodu

Kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání 42letého místního muže, kterého obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu podvod.

dezinfekce

Obviněný muž se měl od listopadu roku 2015 až do února 2017 vydávat za oficiálního obchodního zástupce německé společnosti. Měl nabízet několika obchodním společnostem v České republice jejich produkty a služby, ačkoli s touto společností neměl uzavřený žádný smluvní vztah. Bez jejich vědomí a souhlasu na tyto zákazníky objednal od německé společnosti různé náhradní díly k motorovým vozidlům, oleje a další sortiment. Zboží od dodavatele převzal a faktury za zboží si měl nechat zaslat na emailové poštovní účty, které sám vytvořil za tímto účelem. Společnost tak uvedl v omyl a způsobil jí škodu kolem 971 tisíc korun.

Obdobného jednání se dopustil i od prosince roku 2015 do února roku 2016. S cílem vylákat finanční hotovost se opět vydával za obchodního zástupce společnosti, přičemž od poškozeného zákazníka převzal kolem 37 tisíc korun jako úhradu za objednané zboží. Peníze si však ponechal pro vlastní potřebu. V dalším případě měl stejného zákazníka přesvědčit k objednávce náhradních dílů s tím, že pokud zboží neobjedná, bude jako zákazník z registru společnosti vymazán. Poté mu objednané zboží předá a on jako obchodní zástupce, zboží vrátí společnosti zpět. Jen aby zůstal v registru společnosti. Zákazník všemu uvěřil, zboží objednal, předal 42letému muži a ten si zboží v hodnotě kolem 40 tisíc korun ponechal pro svou potřebu.

V případě prokázání viny mu tak může hrozit trest odnětí svobody na dva roky až osm let za způsobenou značnou škodu.

nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 07.08.2018 12:00




0 +
 

Hlavní zprávy