Karlovarsko: Tři řidiči pod vlivem alkoholu. Jeden z nich nadýchal 2,84 promile

Policisté z Ostrova sdělili podezření pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky spáchaného v jednočinném souběhu s přečinem neoprávněné užívání cizí věci 23letému muži z Karlovarska.

dezinfekce

Protiprávního jednání se měl muž dopustit v únoru 2018, kdy odcizil klíče od vozidla, následně se jej zmocnil s úmyslem ho pro vlastní potřebu bez majitelova vědomí používat. Ještě ten den byl muž policejní hlídkou zastaven a kontrolován. Řidič byl vyzván k provedení dechové zkoušky, kdy mu byla naměřena hodnota 2,2 promile alkoholu v krvi.

V dalším případě dopravní policisté z Karlových Varů sdělili 31letému muži z Karlovarska podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Toho se muž dopustil v půlce února 2018 v Jáchymově. Při řízení motorového vozidla se nechoval ohleduplně a ukázněně, neřídil se pravidly provozu na pozemních komunikacích a narazil levou přední částí vozidla do zdi a dřevěného obložení domu. Muž z místa dopravní nehody ujel, aniž by splnil zákonnou povinnost účastníka dopravní nehody. Řidič byl vypátrán policisty z Jáchymova, kteří muže vyzvali k orientační dechové zkoušce, kdy mu byla naměřena hodnota 2,84 promile alkoholu v krvi.

Se stejným případem se potkali kriminalisté z Karlových Varů. Ti sdělili podezření se spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 35letému muži ze Slovenska. Takového jednání se měl dopustit v únoru 2018, kdy řídil vozidlo v obci Kfely, kde při silniční kontrole a následné dechové zkoušce byla muži naměřena hodnota 1,96 promile alkoholu v krvi.

V případě prokázání viny hrozí muži v prvním případě trest odnětí svobody až na dvě léta. V ostatních případech, při prokázání viny hrozí mužům trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

pprap. Bc. Soňa Hergezelová
nprap. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 15.03.2018 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy