Karlovarsko: Řídili i přesto, že měli uložen zákaz řízení

Policisté z Obvodního oddělení Ostrov, Kraslice a Horní Slavkov sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 22letému muži z Ostrova, 40letému muži ze Sokolovska a 50letému muži z Karlových Varů.

dezinfekce

Dvaadvacetiletý muž měl ve středu 3. července 2019 v ranních hodinách v Ostrově řídit vozidlo tovární značky Volkswagen. V ulici Severní měl být za užití výstražného rozhlasového a světelného zařízení modré barvy s nápisem STOP zastaven policejní hlídkou. Provedenou kontrolou bylo policisty zjištěno, že řidiči byl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel v délce trvání 6 měsíců.

Padesátiletý muž z Karlových Varů měl 4. července 2019 řídit osobní motorové vozidlo značky Mercedes Benz kolem 14:00 hodin v Horním Slavkově v ulici Náměstí republiky. Tam byl policejní hlídkou zastaven a zkontrolován. Během kontroly řidič nepředložil řidičský průkaz. Následnou kontrolou policisté zjistili, že muž má Okresním soudem v Karlových Varech uložen zákaz řízení motorových vozidel. Další jízdu mu policisté zakázali.

Další případ se stal o pár dní později v Kraslicích. Čtyřicetiletý muž měl dne 9. července 2019 ve večerních hodinách řídit osobní motorové auto značky Renault z ulice Bedřicha Smetany směrem do ulice Pohraniční Stráže. Tam byl policejní hlídkou zastaven. Policejní hlídka kontrolou zjistila, že řidiči byl Okresním soudem v Sokolově a Městským úřadem v Chebu vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel.

Tím, že vykonávali činnost, která jim byla rozhodnutím zakázána, hrozí všem třem obviněným mužům v případě prokázání viny, až dvouletý trest odnětí svobody.

pprap. Eva Valtová
nprap. Bc. Zuzana Týřová
nprap. Mgr. Soňa Podlahová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy