Karlovarsko: Řídil pod vlivem alkoholu. Narazil do reklamního poutače

Během víkendu řídili na Karlovarsku tři řidiči osobní vozidla pod vlivem alkoholu.

dezinfekce

Na konci pracovního týdne řídil v ranních hodinách 32letý muž osobní vozidlo značky Dacia po místní komunikaci v Potůčkách. Při vjezdu k benzinové čerpací stanici zřejmě nepřizpůsobil rychlost a vjel mimo komunikaci, kde narazil do reklamního poutače a poté do ocelového pláště zásobníku na přečerpávání pohonných hmot. Řidič z místa odjel, aniž by věc nahlásil na policii. I přesto byl perninskou policejní hlídkou vypátrán. Při opakované orientační dechové zkoušce na alkohol jim nadýchal 2,29 promile alkoholu. Poté se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 60 tisíc korun. Řidič si pravděpodobně půjčil vozidlo bez vědomí majitele.

Ve stejný den, ale ve večerních hodinách, řídil 58letý muž osobní vozidlo značky Škoda v Karlových Varech po ulici most 1. Máje. Při projíždění kruhového objezdu zřejmě nepřizpůsobil rychlost a vjel s vozidlem na pravý obrubník a poté narazil do zábradlí, které poškodil. Následně pokračoval dál v jízdě až na ulici Vítěznou, kde kvůli poškození vozidla musel zastavit. Hlídka karlovarských policistů, jenž přijela na místo, s řidičem provedla opakovanou orientační dechovou zkoušku na alkohol. Ta vyšla s výsledkem 2,28 promile alkoholu. I tento řidič se dobrovolně podrobil odběru krve. Na místě mu policisté zadrželi řidičský průkaz.

V neděli dne 26. května řídil v Nejdku kolem 01:00 hodiny 45letý řidič osobní vozidlo značky Škoda, přičemž byl při běžné kontrole zastaven místními policisty. Řidič však své vozidlo nejspíš dostatečně nezabezpečil proti rozjetí, a to se samovolně rozjelo a narazilo do policejního vozidla. Policisté s řidičem provedli opakovanou orientační dechovou zkoušku na alkohol, a aby toho nebylo málo, nadýchal jim při ní 1,81 promile alkoholu. Policisté mu tak zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Následně se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 10 tisíc korun.

Všechny případy jsou v současné době v šetření dopravních policistů. Alkohol zkrátka za volant nepatří.

nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 28.05.2019 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy