Karlovarsko: Řídil pod vlivem alkoholu. Narazil do dvou vozidel

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání 33letého muže z Nejdku, kterého obvinili ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a ublížení na zdraví.

dezinfekce

Takového jednání se měl dopustit tím, že na začátku ledna měl v ranních hodinách řídit osobní vozidlo značky Volkswagen, a to po silnici ve směru od Hroznětína na Podlesí. Před křižovatkou nejprve ohrozil předjížděním řidiče vozidla značky Fiat, se kterým se následně bočně střetl. Poté narazil čelně do protijedoucího vozidla, které řídila 23letá řidička. Ta skončila s lehkým zraněním v nemocnici, stejně jako 33letý řidič a jeho spolujezdec, kde byli ošetřeni. Se všemi řidiči provedli policisté dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla u 33letého řidiče vozidla Volkswagen pozitivně, s výsledkem 2,28 promile alkoholu. Následně byl vyzván k lékařskému vyšetření v nemocnici s odběrem biologického materiálu, kterému se podrobil. Rozborem krve byla zjištěna hladina alkoholu v krvi 2,93. Policisté dále zjistili, že podnapilý 33letý řidič nevlastní řidičské oprávnění.

Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 145 tisíc korun. V případě prokázání viny mu tak za dané přečiny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy