Karlovarsko: Prodávali auta z ciziny. Po zaplacení je nedodali

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Karlových Varech objasnili další případ podvodného jednání, kterého se měli dopustit dva muži ve věku 41 a 42 let po předchozí společné dohodě, v úmyslu vylákat finanční prostředky.

dezinfekce

S předem připravenými legendami o vzájemné obchodní spolupráci měli v roce 2015 předstírat, že potencionálním zákazníkům dodají ojetá motorová vozidla dovezená z ciziny, a to za výhodnější ceny než jsou na trhu obvyklé. Mladší muž jako jednatel společnosti prostřednictvím staršího muže, uzavřel přes internet s 24letou ženou kupní smlouvu na dodání osobního vozidla značky Audi za cenu 225 tisíc korun. Po ženě požadovali předem zálohu necelých 30 tisíc korun, kterou jim předala. Zbytek částky pak poslala na účet společnosti zastoupené 42letým mužem, jako jediným oprávněným disponentem. Ten ihned peníze vybral a s 41letým mužem si je ponechali pro vlastní potřebu. Do současné doby žena nemá zakoupené vozidlo ani peníze.

Obdobným způsobem uzavřeli v lednu 2016 další kupní smlouvu se společností se sídlem v Toužimi. Předmětem této smlouvy bylo dodání ojetého osobního motorového vozidla z ciziny značky Ford za cenu 455 tisíc korun. Peníze byly i v tomto případě poslány na účet společnosti, zastoupené 42letým mužem, jako jediným oprávněným disponentem. Následně byly peníze jimi vybrány a použity pro vlastní potřebu. Společnost tak do současné doby nemá zaplacené vozidlo a z peněz se jim k umoření dluhu vrátilo zpět jen 60 tisíc korun.

Celková škoda tak činí kolem 620 tisíc korun. Karlovarští kriminalisté s oběma muži zahájili trestní stíhání, přičemž je obvinili ze spáchání pokračujícího zločinu podvod spáchané formou spolupachatelství. Oběma tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let za způsobenou značnou škodu.

nprap. Bc. Zuzana Týřová


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
12.04.2019 12:02




0 +
 

Hlavní zprávy