Karlovarsko: Prodával drogy a ovlivňoval svědky

Třiadvacetiletý muž ze Sokolovska měl na jaře tohoto roku několik svědků přemlouvat a vymýšlet jejich svědecké výpovědi.

dezinfekce

Po svědcích měl chtít, aby změnili svou výpověď, až bude probíhat jednání u Okresního soudu v Sokolově v jeho trestné věci ohledně předchozí distribuce drog. U soudu měli říct, že od něj žádné drogy nekupovali.

Dále měl obviněný muž navíc jediné osobě v období od konce dubna do začátku července nejméně ve 110 případech na různých místech v Mariánských Lázních a v Kynšperku nad Ohří prodat drogu pervitin.

V úterý 30. října sokolovští kriminalisté muže zadrželi a převezli na policejní služebnu k provedení procesních úkonů. Následně bylo zahájeno jeho trestní stíhání a byl obviněn ze spáchání přečinů křivá výpověď a nepravdivý znalecký posudek a dále nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Vyšetřovatel podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce návrh akceptoval. Během dnešního dne proběhne řízení u soudu ohledně uvalení vazby na obviněného.

 V případě prokázání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
02.11.2018 12:00




0 +
 

Hlavní zprávy