Karlovarsko: Policista zachránil muže, který chtěl skočit z mostu

Policisté z krajského dopravního inspektorátu si v pátek 22. března v odpoledních hodinách všimli odstaveného vozidla na dálnici D6. Neoznačený osobní automobil stál poblíž Mostu 30. výročí ve směru z Karlových Varů na Sokolov a ohrožoval plynulost silničního provozu.

dezinfekce

Jeden z policistů řešil odstavené vozidlo a druhý policista pprap. Vojtěch Moucha se rozhodl zkontrolovat okolí mostu. Po několika minutách si všiml muže, který se rukama drží zábradlí a visí z mostu.

„Přišlo mi divné, že je u mostu jen tak odstavené vozidlo. Věděl jsem, že u tohoto mostu už došlo k několika tragickým událostem, proto jsem se vydal podívat do okolí. Když jsem uviděl muže, který visí z mostu, tak jsem byl samozřejmě zaskočený," uvedl pprap. Vojtěch Moucha, který následně vše sdělil kolegovi a ten vyrozuměl operační středisko.

Poté se pprap. Vojtěch Moucha k muži vrátil a navázal s ním kontakt.

„Po chvíli mi muž ukázal, že mohu jít blíže k němu. Bavili jsme se spolu několik desítek minut, kdy mi uvedl, že má mnoho problémů a chce ukončit svůj život. Nakonec se mi povedlo ho přesvědčit, ať to nedělá a přeleze zpět přes zábradlí. Když tak učinil, okamžitě jsem k němu přistoupil a zajistil ho, aby již dále nemohl ohrožovat svůj život," uvedl pprap., který u policie slouží již deset let.

Muž byl následně ošetřen a odvezen na psychiatrické oddělení do ostrovské nemocnice.

"Samozřejmě jsem rád, že to celé dobře dopadlo. Do podobné situace jsem se dostal vůbec poprvé a musím říct, že to bylo psychicky dost náročné," doplnil policista, který ale zároveň dodal, že na podobné situace musí být připraven.

„Nikdy nevíme, co se během naší služby stane a co všechno budeme muset řešit. Proto musíme být připraveni na všechno a podobné situace zvládat," uzavřel.

pprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 25.03.2019 12:20




0 +
 

Hlavní zprávy