Karlovarsko: Policie omezila provoz na šestce

Karlovarští krajští dopravní policisté společně s kolegy z dopravního inspektorátu Sokolov, policisty cizinecké policie a kolegy ze Spolkové republiky Německo v pátek dne 10. listopadu 2017 ve večerních a nočních hodinách omezili provoz na dálnici D6 mezi Karlovými Vary a Chebem.

dezinfekce

A to v rámci preventivních opatření ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve snaze snížit nepříznivý vývoj dopravní nehodovosti, zejména v souvislosti s požíváním alkoholických nápojů, jiných návykových látek a kontrole nelegální migrace osob.

Policisté v obou směrech dálnice D6 odkláněli všechna vozidla na odstavná parkoviště a následně je kontrolovali. Hlídky se zaměřily kromě dodržování ustanovení zákona číslo 361/2000 Sb., také na pátrání po hledaných osobách, odcizených motorových vozidlech a věcech. 

Na místě hlídky využívaly i služební motorové vozidlo Schengenbus. V tomto vozidle policisté zjišťovali pravost cestovních dokladů, pasů, řidičských průkazů a také občanských průkazů. Dále zde prověřovali, zda osoby nejsou v pátrání v schengenském informačním systému. Hlídky ze Spolkové republiky Německo využívaly svůj informační systém pro lustraci osob s německými doklady.

Na čtyři desítky policistů během dopravně bezpečnostní akce zkontrolovaly přes 320 vozidel a zjistily 34 přestupků, z toho jeden byl oznámen na příslušný správní úřad. Nejčastěji se jednalo o přestupky vozidel bez dálniční známky a nevyhovující technický stav vozidel. Dokonce byla během akce vypátrána jedna hledaná osoba.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy