Karlovarsko: Pod vlivem alkoholu způsobila dopravní nehodu

Policisté z dopravního inspektorátu Karlovy Vary sdělil 42leté ženě podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

dezinfekce

Takového jednání se měla žena dopustit začátkem října tohoto roku v dopoledních hodinách v malé obci na Karlovarsku. Na parkovišti při vyjíždění, se zřejmě plně nevěnovala řízení a zadní částí vozidla měla narazit do zaparkovaného automobilu. Řidička na místě nezastavila a měla dál pokračovat ve své jízdě po silnici druhé třídy č. 219 ve směru na obec Loučná pod Klínovcem. Přibližně 400 metrů od hranice okresů Karlovy Vary a Chomutov podezřelá zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a na mokrém povrchu dostala smyk. Následně měla žena havarovat a s vozidlem skončit v příkopu. Po příjezdu policisté vyzvali řidičku k provedení orientační dechové zkoušky, této se odmítla podrobit, a rovněž odmítla podrobit se lékařskému vyšetření spojené s odběrem krve. Policisté ženě na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že téhož dne dvě hodiny před tím, než havarovala, se měla dopustit porušení pracovních předpisů. Na místo jejího pracoviště byla přivolaná policejní hlídka, která ženě při orientační dechové zkoušce naměřila hodnotu 2,76 promile alkoholu.

V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

prap. Eva Valtová
por. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
15.11.2019 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy