Karlovarsko: Platili nalezenými kartami

Policisté z Obvodního oddělení v Aši sdělili podezření ze spáchání přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku 19leté ženě z Aše. Svého protiprávního jednání se měla podezřelá žena dopustit v polovině července tohoto roku na různých prodejních místech v Aši.

dezinfekce

Prostřednictvím nalezené platební karty měla provést během tří dnů, bez souhlasu majitele kreditky, několik neoprávněných transakcí. Většinou měla platit za zboží v menších částkách v různých místních prodejnách. Muži tak způsobila škodu kolem 600 korun. Za neoprávněné užívání platební karty hrozí podezřelé ženě trest odnětí svobody až na 2 roky.

Podobným případem se zabývali také policisté na Sokolovsku. Místní kriminalisté zahájili trestní stíhání 25letého muže z Chodova, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Těchto přečinů se měl dopustit v polovině června tohoto roku v Chodově, a to za přítomnosti 32letého muže, proti kterému bylo zahájeno trestní stíhání ze spáchání přečinu legalizace výnosů z trestné činnosti. Nalezenou bezkontaktní platební kartu měl mladší obviněný použít k transakcím v celkové částce kolem 9 tisíc korun. Z toho došlo k zamítnutí několika plateb ve výši kolem 4 tisíc korun. Tohoto jednání se měl dopustit sám s vědomím nebo za přítomnosti druhého obviněného, se kterým se měl následně rozdělit o takto získané zboží. Jednalo se především o tabákové výrobky a různé potraviny. V případě prokázání viny hrozí mladšímu z obviněných trest odnětí svobody až na tři roky a staršímu obviněnému až na čtyři roky.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 04.09.2019 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy