Karlovarsko: Odcizili mince za necelé tři miliony

V neděli dne 23. června 2019 v odpoledních hodinách bylo na tísňovou policejní linku přijato oznámení o narušení rekreačního objektu v malé obci u Nejdku, kterého si všiml pověřený správce.

dezinfekce

Na místo přivolal policejní hlídku a také kontaktoval majitele objektu. Po příjezdu policisté zjistili, že došlo k vykradení této chaty. Neznámý pachatel zde vytrhl z plotu plaňky a dírou vnikl na pozemek. Následně znehodnotil pohybové a zvukové čidlo a po vylomení zámku vnikl dovnitř objektu. Po prohledání odcizil ze zásuvky komody samonabíjecí pistoli v hodnotě kolem 25 tisíc korun. Následně měl vzít zde odložené klíče, kterými si odemkl sklep a z něj odcizil cca 5 500 kusů stříbrných mincí v hodnotě 2 750 000,- korun, jenž zde byly uschovány a více než desítku lahví vína.

Policisté vytěžili okolní sousedy, zda si v onen den nevšimli něčeho podezřelého, bohužel však s negativním výsledkem. Kriminalisté se pustili do rozsáhlého prověřování a po dvou dnech dopadli tři muže ve věku 23, 34 a 65 let, kteří mají krádež vloupáním na svědomí. Všichni tři byli zadrženi a převezeni na policejní služebnu k provedení základních procesních úkonů. Při provedených domovních prohlídkách kriminalisté zajistili všechny kradené stříbrné mince, ale i odcizenou střelnou zbraň. Proti všem třem mužům zahájili trestní stíhání a obvinili je ze spáchání zločinu krádež a přečinů porušování domovní svobody a nedovolené ozbrojování spáchaných formou spolupachatelství.

Karlovarští kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby, který jej akceptoval. Během pátečního poledne dne 28. června 2019 poslala soudkyně všechny tří obviněné do vazební věznice.

V případě prokázání viny jim tak hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až osm let za způsobenou značnou škodu.


nprap. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy