Karlovarsko: Mladá žena využila důvěřivosti seniora

Na svoji důvěřivost doplatil na začátku března tohoto roku 78letý muž z Karlovarska. Ten byl rád za návštěvy a pozornost 19leté ženy, které jednoho dne svěřil svou platební kartu s PIN kódem s tím, aby mu vybrala finanční hotovost.

dezinfekce

Žena si jí však několik dnů ponechala a prostřednictvím této karty neoprávněně bez souhlasu a vědomí majitele vybrala celkem v šesti případech na různých místech peníze z bankomatů v celkové částce 18 tisíc korun.

Kartu muži vrátila po své kamarádce až po několika dnech. Mladé ženě to však zřejmě nestačilo a začátkem dubna měla poškozeného muže navštívit. Účelem její návštěvy však nebylo vrácení peněz či pomoci starému muži. Žena využila chvíle nepozornosti a během návštěvy odcizila z peněženky dříve zapůjčenou platební kartu. Vzhledem k tomu, že PIN kód si pamatovala z předchozího měsíce, nic ji nebránilo, aby mohla pokračovat v páchání další trestné činnosti. Kartu měla použít k dalším několika neoprávněným výběrům finanční hotovosti v celkové výši kolem 13 tisíc korun. Vybrané finanční prostředky měla žena použít pro vlastní potřebu. Svým jednáním způsobila seniorovi škodu ve výši kolem 31 tisíc korun.

Za výše uvedené jednání ji kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Karlových varech obvinili ze spáchání přečinu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na dva roky.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 18.09.2019 13:00




0 +
 

Hlavní zprávy