Karlovarsko: Jako jednatel prodal areál společnosti pod cenou

Karlovarští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání 77letého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu porušení povinnosti při správě cizího majetku.

dezinfekce

V roce 2012 měl jako jednatel společnosti dát pokyn účetní k zaúčtování a následnému proplacení faktur v částce přes 200 tisíc korun v rámci stavby vodovodu a kanalizace. To měl učinit i přesto, že stavbyvedoucím nebyly odsouhlaseny a společnost na stavbě žádné práce neprováděla a vykázané vyfakturované práce prokazatelně provedeny nebyly. Obviněný tedy nejednal s náležitou péčí řádného hospodáře, kdy tímto porušil smluvně převzatou povinnost opatrovat nebo spravovat cizí majetek, čímž způsobil společnosti škodu.

V roce 2017 jako jednatel a většinový společník společnosti měl uzavřít kupní smlouvu s jinou společností na prodej provozního areálu společnosti, který prodal bez souhlasu valné hromady za částku 5 milionů korun. Dle vypracovaného znaleckého posudku byla však hodnota areálu o 600 tisíc korun vyšší, čímž společnosti způsobil škodu 600 tisíc korun.

Za uvedené jednání mu tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let za způsobenou značnou škodu.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy