Karlovarsko: Dotační podvod. Škoda je přes milion korun

Krajští kriminalisté z Odboru hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání 48letého muže z Karlovarska, kterého obvinili ze spáchání zločinu poškození finančních zájmů Evropských společenství v jednočinném souběhu s přečinem dotační podvod.

dezinfekce

Takového jednání se měl dopustit v době od roku 2010 do roku 2012 v rámci realizace dotace z Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost na projekt vzdělávání zaměstnanců. Jako generální ředitel a místopředseda představenstva měl se záměrem vylákat finanční prostředky z fondů ES a ze státního rozpočtu ČR v celkové výši přesahující 2600000 Kč, předkládat poskytovateli dotace nepravdivá Čestná prohlášení o bezdlužnosti a bezúhonnosti. V nich opakovaně prohlásil, že k daným datům nemá společnost žádné závazky vůči orgánům státní správy, samosprávy a zdravotním pojišťovnám po lhůtě splatnosti, což se nezakládalo na pravdě. Na základě takto uvedených nepravdivých a hrubě zkreslených údajů odčerpal finanční prostředky z národního rozpočtu v částce přes 1 milion Kč, a to ku škodě poskytovatele dotace Ministerstva PSV.

Za uvedené jednání a způsobenou značnou škodu mu tak v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na dva roky až osm let.

nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 26.02.2018 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy