Karlovarsko: Dopravní policisté kontrolovali cyklisty

V rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a ve snaze snížit přetrvávající nekázeň účastníků silničního provozu a počet dopravních nehod a jejich následků, v souvislosti se záměrem snižování počtu dopravních nehod cyklistů a jejich následků na území Územního odboru Karlovy Vary proběhla dne 18.září dopravně bezpečnostní akce.

dezinfekce

V době od 12.00 do 19.00 hod. se hlídky dopravních policistů zaměřily především na kontrolu chování cyklistů jako účastníků silničního provozu, vybavení jízdních kol, také na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených jízdních kolech.

Kromě dopravních policistů se do akce zapojil i krajský koordinátor BESIP.

Na rozdíl od preventivních akcí v uplynulých letech se letos dopravní policisté zaměřili  na represi, takže kontroly probíhaly ne na cyklostezkách, ale na sinicích.

Policisté se zaměřili na chování cyklistů v běžném provozu na komunikacích, kde je smíšený motorový a nemotorový provoz, sledovali také chování ostatních účastníků silničního provozu ve vztahu k cyklistům. Důvodem jsou časté dopravní nehody s účastí cyklistů.

Policisty mohli cyklisté potkat nejen v Karlových Varech a přilehlých částech jako jsou Dvory, Stará Role, Rosnice, Rybáře, Čankov, Sedlec, Otovice Čankov, Otovice, Drahovice, Bohatice, Dalovice, Sadov.

Kontroly také probíhaly v  blízkém okolí Karlových Varů, jako jsou například obce Šemnice, Kyselka, Radošov, Stráň, Bor, Pulovice, Doubí, Březová, Háje, Kolová, Pila, Stanovice, Děpoltovice, Mezirolí.

Během akce bylo kontrolováno 24 cyklistů, ke cti všech kontrolovaných, žádný z nich se přestupku nedopustil. Naopak během akce byli zjištěni dva řidiči, kteří porušili úřední  rozhodnutí o zákazu řízení motorových vozidel.

por. PhDr. Papežová Zdeňka

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy