Karlovarsko: Bývalé přítelkyni vyhrožoval s nožem v ruce

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání zločinu vydírání a přečinu porušování domovní svobody.

dezinfekce

Obviněný muž zřejmě neunesl ukončení vztahu se svou přítelkyní, kterou měl začátkem září tohoto roku v ranních hodinách vydírat. Před dveřmi jejího bytu jí měl chytit, a to jednou rukou před ústy, aby nemohla volat o pomoc a druhou, ve které držel nůž, kolem hrudníku. Tímto ženu donutil otevřít dveře bytu, neboť v ní vyvolal důvodnou obavu o její život. Poté jí měl zatáhnout do obývacího pokoje a s nožem v ruce se snažit zjistit, kde a s kým byla. Ženu měl opakovaně udeřit pěstí do hlavy a vyhrožovat jí zabitím. Ta se chtěla dát na útěk, ve kterém jí však muž zabránil, shodil na zem a opakovaně napadl. Muž měl na ženu křičet, že jí zabije, pokud bude chtít znovu utéct. Během incidentu měla dokonce ztratit i vědomí a muž jí měl poskytnout první pomoc. Žena nakonec využila chvíle, kdy násilník usnul, z bytu odešla a věc nahlásila na policii.

Obviněný muž byl policejní hlídkou zadržen a převezen na policejní služebnu k provedení dalších procesních úkonů. Kriminalisté na obviněného podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí do vazby. Ten jej akceptoval a soudce Okresního soudu v Karlových Varech muže poslal do vazby, kam byl následně eskortován policejní hlídkou. Při prokázání viny mu hrozí až osmileté vězení.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 16.09.2019 13:10




0 +
 

Hlavní zprávy