Karlovarsko: Bezpečnostní akce. Rychlost porušilo přes sto řidičů

V úterý 7. května 2019 proběhla v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve snaze snížit počet dopravních nehod a jejich následků v celém Karlovarském kraji dopravně bezpečnostní akce.

dezinfekce

Tato dopravně bezpečnostní akce byla zaměřena na kontrolu dodržování limitů rychlosti jízdy. Nasazeny byly tři pohyblivé radary umístěné ve vozidlech a stejný počet stacionárních radarů na konkrétních vytipovaných stanovištích.

V průběhu akce se policejní hlídky zaměřily také na dodržování ostatních ustanovení pravidel silničního provozu podle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů. Dále i na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.

Tři desítky dopravních a pořádkových policistů zkontrolovaly v rámci akce přes 450 vozidel a zjistily 150 přestupků, z toho policisté 135 přestupků vyřídili na místě pokutou a zbylých 15 přestupků oznámili na příslušný úřad k projednání.

Předepsanou rychlost porušilo celkem 104 řidičů. Dalšími nejčastějšími prohřešky byl nevyhovující technických stav u 13 vozidel nebo nepoužití bezpečnostních pásů v 7 případech. Dva řidiči nepředložili doklad o pojištění odpovědnosti a přestupku se dopustil také jeden motocyklista.

Obdobné dopravní akce budou i nadále pokračovat.

nprap. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy