Karlovarsko: Během policejní akce bylo zjištěno 10 nelegálně pracujících cizinců

V úterý dne 28. srpna 2018 prováděli policisté z Odboru cizinecké policie Karlovarského kraje kontrolní činnost zaměřenou na cizineckou problematiku a zaměstnanost cizinců, a to v Karlových Varech v jednom z obchodních řetězců.

dezinfekce

Při této kontrolní činnosti bylo policisty zkontrolováno několik cizinců, mimo jiné i dvě ženy ve věku 35 a 38 let a muž ve věku 24 let. Ti při kontrole nepředložili policistům doklady opravňující je k pracovní činnosti na území České republiky. Z tohoto důvodu byli cizinci zajištěni a převezeni na policejní oddělení, kde s nimi bylo zahájeno správní řízení o vyhoštění z území členských států Evropské unie. Následně jim bylo vydáno rozhodnutí o správním vyhoštění z území členských států EU na dobu 3 měsíce.

O několik hodin později provedli policisté další kontrolu na stejném místě. Při kontrolní činnosti byli zkontrolováni - dvě cizinky ve věku 21 a 47 let a pět mužů od 20 do 45 let, kteří stejně jako v první případě nepředložili policistům doklady opravňující je k pracovní činnosti na území České republiky. I oni byli zajištěni a převezeni na policejní služebnu. Policisté s nimi zahájili správní řízení o vyhoštění z území členských států Evropské unie. Na jak dlouho budou muset opustit území členských států EU je nadále v šetření policistů.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
ne 02.09.2018 18:30




0 +
 

Hlavní zprávy