Kaceřov: Desátý ročník bench pressu přinesl skvělé výkony (TV Západ)

V sále Zámecké restaurace v Kaceřově na Sokolovsku se konal v sobotu 29. června jubilejní 10. ročník v bench pressu. V odpoledních hodinách doplněný o exhibici dvou kulturistů.

dezinfekce

„Byl úplně úžasný. Nečekal jsem, že přijde tolik lidí. Bylo strašně moc i závodníků – zhruba 28. Teď si to pořádně nepamatuji. A hlavně padaly rekordy, takže jsem moc šťastný a spokojený,“ popsal pořadatel akce Ervín Wallisch. 

Oproti loňským 17 borcům se tak řady výrazně rozšířily. A výkony vítězů byly skvělé. V kategorii do 85 kilogramů skončil na třetím místě sokolovský Miroslav Stodůlka se ziskem 92,4 bodu. Druhé místo bral s 97,4 bodu další Sokolovák Michal Michalíček. Prvenství získal Karel Kopal z Březové s maximálním výkonem 180 kilogramů s celkem 96,7 bodu. V kategorii se s muži utkala i Lenka Strolená, která zvedla 75 kilogramů. 

V kategorii do 100 kilogramů si odnesl pomyslný bronz Nikolas Partkamy z Kraslic se ziskem 76 bodů. Druhé místo vybojoval Tomáš Blahout z Mariánských Lázní, který získal 82,7 bodu. O 5,2 bodu více a s maximálním výkonem ve své kategorii 185 kilogramů získal první příčku chebský Václav Mottl. 

Kategorie nad 100 kilogramů zvedla v závěru celý sál ze sedadel. Po velkých bojích se nakonec Lukáš Suchý z Karlových Varů musel spokojit se třetím místem a ziskem 95 bodů a to přesto, že v soutěži uzvedl vůbec nejvyšší váhu – 240 kilogramů. O bod více a stříbro k tomu měl Josef Michalíček ze Zhoře. První místo a 120,9 bodu byla vizitka Miroslava Semína ze Sokolova. V soutěži zvedl 230, ale v pokusu mimo soutěž dal i 240 kilogramů. 

Do druhé desítky závodů vstupuje pořadatelský tým s optimismem.

„Začátky byly těžké, hlavně shánět sponzory. Sponzorům strašně moc děkuji. Krůček od krůčku se to zlepšovalo. Letos tedy pocitově jsem z toho měl nejslabší pocit a jsem překvapený z toho, že účast byla obrovská. Takže jsem spokojený a budu v tom pokračovat dál,“ dodal Wallisch. 

Na závěr soutěže a přehlídky se opět konalo hromadné focení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy