Jsou známy výsledky prestižní novinářské ceny. Chebské krovy získaly druhé místo

Soutěž pořádá již od roku 1996 občanské sdružení PRO BOHEMIA a Syndikát novinářů ČR, ceny jsou udělovány za publicistická díla o kulturně historických tématech. Smyslem soutěže je povzbudit a ocenit nejvýznamnější publicistické počiny, které burcují nejen vládu, parlament, odborné instituce, ale především občanskou veřejnost s cílem vyvolat spoluodpovědnost za kulturní dědictví a probouzet povědomí občanů o kulturní minulosti této země.

dezinfekce

Porotu soutěže tvoří členové direktoria, historici a teoretici umění, novináři s rozhlasovou, televizní, novinovou a časopiseckou praxí. Záštitu nad soutěží převzala generální ředitelka Národního památkového ústavu Ing. arch. Naděžda Goryczková.

Nadační fond Historický Cheb se v soutěži umístil v kategorii internet na 2. místě s projektem „Chebské krovy.“

Slavnostního předávání cen v Českém muzeu hudby na Malé straně se zúčastnili místostarosta města Jiří Černý a předsedkyně Nadačního fondu Historický Cheb Marcela Brabačová. Dalšími oceněnými v soutěži byli například redakce Reportérů ČT, redakce Toulavé kamery, redaktoři časopisu NaCestu, čestné uznání získal také Jaroslav Vyčichlo za cyklus Topografické památky Karlovarska.

V případě Chebu rozhodnutí poroty ovlivnila především ta skutečnost, že krovy jsou prostřednictvím prohlídkové trasy „Pod střechami chebských domů“ přístupné veřejnosti.

„Komplex chebských krovů je naprosto unikátní a to, že jej smí navštívit zájemci z řad veřejnosti je počin, který je třeba ohodnotit,“ sdělil zástupcům města jeden z porotců soutěže.

Prohlídkovou trasu provozuje turistické infocentrum města a rezervovat místo na prohlídce si můžete přímo v infocentru nebo na webových stránkách nadačního fondu www.historickycheb.cz.


Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 29.04.2019 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy