Jméno olympijského maskota vymyslely děti z mateřských školek

Víte, jak se bude jmenovat olympijský maskot, tedy veselá lázeňská veverka, která bude provázet sportovce, fanoušky i další účastníky Her zimní olympiády dětí a mládeže v lednu 2020 v Karlovarském kraji? Kraj oslovil mateřské školy napříč regionem, aby veverce vymyslely jméno.

dezinfekce

Nakonec bylo vybráno to, které se k huňaté olympijské průvodkyni nejlépe hodí – Čiperka. Na výzvu kraje vymyslet jméno pro maskota olympiády zareagovalo 11 mateřských škol. Celkem v 5 z nich děti navrhly jméno Čiperka. 

"Všechny děti, paní učitelky a vedení školek si zaslouží velké poděkování. Máme radost z toho, že se zapojilo tolik tříd. Kdo jiný by měl dát veverce jméno, než děti, které mají nekonečnou fantazii. Líbila se nám i další jména, například Ledovka, Zrzunda, Olympka. K podobě maskota se ale tradiční Čiperka nejvíce hodí. Do pěti školek s vybraným návrhem v těchto dnech postupně rozvezeme stavebnice, odměnu samozřejmě dostanou všechny zúčastněné školky. Sám jsem byl předat dárek do Mateřské školy Ostrov v Halasově ulici, kde mě čekalo moc hezké přivítání," uvedl krajský radní Jaroslav Bradáč. 

Autorkou vítězného návrhu maskota olympiády se stala patnáctiletá Radka Vysloužilová z Chebu (ZUŠ Járy Cimrmana Františkovy Lázně). Vítězný návrh loga a kompletní grafický manuál zpracovala Kateřina Nováčková ze Sokolova (studentka SUPŠ Karlovy Vary). Veverka Čiperka bude všudypřítomným symbolem olympiády, který bude povzbuzovat účastníky k co nejlepší výkonům, bude bavit fanoušky a další návštěvníky akce. Lidé si ji budou moci v plyšové podobě pořídit i jako vzpomínku na olympijské okamžiky v Karlovarském kraji.

O tom, že maskotem IX. zimní olympiády dětí a mládeže bude veverka, jsme vás informovali zde.



Zdroj: facebookové stránky Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy