Jáchymov, Praha: Odcizenými klíči se vloupali do rodinného domu

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání tří mužů ve věku 28, 29 a 33 let, které obvinili ze spáchání přečinů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku vše ve formě spolupachatelství. Usnesení o zahájení trestního stíhání si převzali ve věznici, kde se v současné době nacházejí za jinou trestnou činnost.

dezinfekce

Takového jednání se měli dopustit na začátku března roku 2017 na venkovním parkovišti nákupního centra v Praze. Zde společně vnikli do zaparkovaného vozidla, ze kterého odcizili dva svazky klíčů. Následně přejeli do Jáchymova, kde se za použití jednoho z klíčů vloupali do rodinného domu. Dům prohledali a z věšáku odcizili pánskou bundu, ve které byla uložena peněženka s osobními doklady, platební karty a finanční hotovost - necelých 5 tisíc korun. Poté se muži vrátili zpět do Prahy, kde provedli na různých místech několik neoprávněných výběrů pomocí odcizených platebních karet v celkové částce kolem 4 tisíc korun.

Obvinění muži se takového jednání dopustili i přesto, že byli již v posledních třech letech za takový čin odsouzeni soudem. V případě prokázání viny mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy