Hranice: Pan Ján Salic oslavil 100 let

Dne 27. prosince 2019 se konalo v Domově pro seniory Hranice slavnostní setkání u příležitosti oslav 100. narozenin, které měl pan Ján Salic.

dezinfekce

Před stěhováním do domova žil dlouhé roky v Libé. Narodil se na Slovensku v Novém Městě nad Váhem. Velmi rád vzpomíná na konec II. světové války a osvobození. Na západ Čech přišel za prací. Až do důchodového věku dělal poštovního doručovatele. Svou práci měl rád a dělal ji nepřetržitě 28 let. Na náš region nedá dopustit a Chebsko se pro něj stalo druhým domovem.

Pan Salic je na svůj věk velmi vitální. O tom svědčí i to, že ještě před několika lety jezdil v Libé na malé motorce. Když jej policisté zastavili, že nemá helmu, motorku odložil policistům na místě a odešel. Poté jezdil po vsi na koupené sekačce. Rád sleduje televizní pořady.

Gratulovat mu přijelo mnoho vzácných hostů. K rodinným příslušníkům se připojila starostka Libé Věra Votíková, starosta Hranic Daniel Mašlár, svou zdravici poslala prostřednictvím zmocněnkyně i ministryně práce a sociálních věcí České republiky Jana Maláčová. Krátkým projevem pana Salice pozdravil i ředitel domova v Hranicích Libor Syrovátka.

Na stolech se objevilo mnoho dárků a pro pana Salice a klienty Domova pro seniory Hranice bylo připraveno malé občerstvení.


Zdroj: město Hranice

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy