Sokolovsko: Pod vlivem alkoholu způsobil dopravní nehodu. Narazil do kovových svodidel

Devětatřicetiletý muž měl začátkem května 2019 řídit osobní motorové vozidlo značky Renault v Horním Slavkově, kdy si klíčky od vozidla bez svolení majitele vzal z jeho bytu.

dezinfekce

Během jeho jízdy z Horního Slavkova do Lokte nepřizpůsobil rychlost jízdy především svým schopnostem a dopravně technickému stavu komunikace a s vozidlem naboural do kovových svodidel. Policistům následně nepředložil řidičský průkaz, kdy kontrolou policisté zjistili, že řidič vozidla má platnou blokaci řidičského oprávnění. Šetřením policisté zjistili, že zákaz řízení motorových vozidel má již ukončený avšak nezažádal o jeho navrácení. Řidič vozidla byl následně vyzván, aby se podrobil orientační dechové zkoušce. Ta vyšla s pozitivním výsledkem 2,16 promile alkoholu. Policisté muže následně vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. Vyšetření řidič odmítl. Svým jednáním způsobil škodu přesahující 100 tisíc korun. Další jízdu mu policisté zakázali.

Na základě těchto skutečností policisté z dopravního inspektorátu v Sokolově muži sdělili podezření ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněné užívání cizí věci, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na 3 roky.  

nprap. Mgr. Soňa Podlahová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy