Horní Slavkov: Okradla 94letou ženu

Devětadvacetiletá žena, která měla v prosinci okrást v domě v Horním Slavkově spícího mladíka, má na svědomí i další krádež.

dezinfekce

O okradení spícího mladíka jsme vás informovali zde.

Další krádeže se měla dopustit dne 10. ledna v podvečer taktéž v Horním Slavkově. Žena si měla na ulici vyhlédnout 94letou ženu, která vyšla s nákupem z obchodu. Pod různými záminkami se měla snažit ženu zaujmout a pokusit se jí přesvědčit, aby jí pozvala k ní do bytu na návštěvu. Naštěstí byla seniorka pohotová a ženu odmítla. Když podezřelé její plán nevyšel, alespoň ženu sledovala. Před jejím domem využila situace, kdy si seniorka chtěla z kabelky přes rameno vyndat klíče od domu. Kabelku s finanční hotovostí, svazkem klíčů, časopisy a nákupem, jí strhla z ramene a z místa utekla pryč.

Během několika hodin od oznámení se policistům podařilo pachatelku ztotožnit a vypátrat, a to díky dobrému popisu ženy, který poškozená policistům uvedla. Po krádeži měla podezřelá žena kabelku zahodit do křoví, kde byla také následně policisty nalezena a poté vrácena zpět majitelce. Bohužel však bez finanční hotovosti, kterou podezřelá odcizila.

Na Obvodním oddělení v Horním Slavkově si vyslechla 29letá žena podezření ze spáchání přečinu krádež. Té se měla dopustit i přesto, že byla v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzena Okresním soudem v Sokolově a nyní je dokonce v podmínce. V případě prokázání viny, může být u soudu potrestána odnětím svobody až na tři roky.

nprap. Kateřina Krejčí


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy