Horní Slavkov: Dobrovolní hasiči cvičili zásah v hořícím bytě

Čtyři desítky dobrovolných hasičů ze šesti jednotek pod vedením instruktorů z HZS Karlovarského kraje cvičilo v Horním Slavkově zásah při požáru bytu. V opuštěném čtyřpatrovém bytovém domě, který je určený k demolici, mohli hasiči s povolením vlastníka budovy připravit praktický výcvik v reálných podmínkách.

dezinfekce

V místnostech dvou bytů tak mohli hasiči zapálit připravený vyřazený nábytek. Výcvik tak simuloval skutečný zásah včetně zakouření celého prostoru, vysokých teplot a samotného požáru. Celý výcvik byl vedený v dýchací technice a hasiči se učili nové metody hašení zaměřené na ochranu jak zasahujících, tak i na takzvanou kulturu hašení, tedy použití jen takového množství vody, aby byl požár zlikvidován a voda zbytečně nepoškozovala další prostory pod místem požáru.

Praktický výcvik v takto reálných podmínkách dokáže hasiče připravit na skutečné nebezpečí, které při požárech budov vždy hrozí. Kromě likvidace samotného požáru hasiči nacvičovali také pohyb v hořících budovách a způsoby rozvinutí zásahových hadic do vyšších pater.

Výcviku se zúčastnili dobrovolní hasiči z jednotek Horní Slavkov, Chodov, Loket, Kynšperk nad Ohří, Březová a Vintířov.


Zdroj: HZS Karlovarského kraje

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 24.11.2018 12:30




0 +
 

Hlavní zprávy