Habartov: Rodinný sedmiboj měl opět úspěch

7 disciplín, rodinné dvojice, sportovní nasazení, ale také humor a nadsázka. Zkrátka prima zábava na nedělní odpoledne pro celou rodinu. Takový byl letošní sedmiboj.

dezinfekce

Předposlední prázdninová neděle patřila v Habartově 3. ročníku Rodinného sedmiboje.

Akci, která je primárně určena rodičům s menšími dětmi, spolupořádá již třetím rokem Komise pro sport a kulturu města Habartova a Baník Habartov, v jehož areálu se pak také samotné převážně sportovně laděné klání koná. Letošní termín realizace připadl na neděli 27. srpna odpoledne.

Formát celého setkání je veskrze jednoduchý a přesně daný, přesto vyžaduje pečlivé přípravy, které vyžadují zapojení několika lidí. Akci zaštiťuje město Habartov, které sedmiboj také financuje, nicméně ten se koná i s přispěním tělovýchovné jednoty a několika firem, které formou sponzoringu poskytují věcné dary coby ceny pro soutěžící.

Rodinné dvojice složené z rodiče či staršího sourozence a dítka od 4 do 6 let v případě starší kategorie pak od 7 do 10 let postupně zápolí s nástrahami sedmi připravených disciplín. Kritériem hodnocení je čas nebo dosažené body, které se pečlivě zaznamenávají do průvodních karet. Aktuálně se museli aktéři klání popasovat se střelbou na branku, skákáním v pytlích, štafetou s pingpongovým míčkem, hodem na cíl, srážením kuželů, kimovkou a navlečením kroužku na lahev.

Z kapacitních důvodů je maximum přihlášených dvojic stanoveno na 2x11 párů, přičemž letošní ročník přilákal v mladší kategorii osm dvojic a v té starší se utkalo dvojic sedm. Vybraný symbolický startovní padesátikorunový poplatek je pak organizátory vždy poukázán na vybraný bohulibý účel. Pro letošek tato částka podpoří snahu organizace Dolmen Oáza s.r.o., která zaměstnává lidi s handicapem a její snahou je získat prostředky na nákup konvektomatu, který by jim pomohl zkvalitnit jejich služby v pohostinství, jež nabízejí veřejnosti v Sokolově.

Díky několika přítomným pomocníkům bylo možné realizovat hned dvě disciplíny souběžně, a tak vše utěšeně odsýpalo. Děti soutěžily se sobě vlastním nadšením a zaujetím a dospělí k tomu přidali většinou humor a nadsázku, i když o co nejlepší výkon šlo samozřejmě také, neboť nikdo z dospěláků to svým ratolestem nechtěl pokazit. Někteří z nich dokonce nasadili do hry bez zaváhání i vlastní zdraví, naštěstí se ale několik pádů obešlo díky fotbalovému pažitu bez jakýchkoliv zranění.

Po čtyřech disciplínách došlo na krátkou přestávku, během níž bylo důležité se řádně osvěžit, neboť bylo velmi teplo. O všechny se v tomto ohledu perfektně postaralo osazenstvo občerstvení Na Baníku, které fungovalo bezvadně po několik hodin.

Po další hodině soutěžení pak již měli organizátoři všechny kolonky v kartách vyplněny a mohlo dojít k jejich vyhodnocení. To trvalo asi dvacet minut. Poté již předseda Baníku Habartov W. Hopf a předseda sportovně-kulturní komise Mgr. A. Plevka přistoupili k vyhlášení výsledků.

Díky městu a sponzorům si medaile a věcné ceny odnesl každý účastník, pro ty tři nejúspěšnější z každé kategorie byl však navíc k mání i pohár a bezvadný dort.

V mladší kategorii se z vítězství radovali Martin a Máca Richterovi, stříbro udělalo radost Jakubovi a Emě Strakovým a bronz brali Petr a Eliška Tóthovi. Starší kategorii ovládla Eva a Eliška Janíkovi, stříbrnou pozici vybojovaly Lucka a Míša Janurovi a nadvládu žen ze třetí příčky alespoň zčásti korigovali Honza a Honza Rodovi.

Příjemný podvečer byl posléze ještě o více jak hodinu prodloužen díky sympatickému hudebnímu vystoupení kapely Crazy House Band z Krajkové. Před sedmou hodinou večerní byla povedená akce u konce.

Závěrem se tradičně sluší poděkovat, ten hlavní dík si jistě zaslouží všichni organizátoři z řad komise a členů Baníku, zvláštní dík patří tajemnici úřadu za administrativní zaštítění akce, poděkování však po právu míří i k pomocníkům, bez nichž by realizace byla komplikovanější, personálu občerstvení, zvukaři a kapele Crazy House Band. V neposlední řadě náleží vyjádření poděkování samotnému městu Habartov za financování akce a firmám Stavebniny DEK, ept connector s.r.o., Torema a Likost za jejich věcné dary, které v podobě cen především dětem udělaly velikou radost.

"Myslím, že nic nebrání tomu, aby se na sklonku příštích letních prázdnin pustily do společného zápolení rodinné dvojice v rámci čtvrtého ročníku, snad se i ten vyvede minimálně stejně dobře jako ten letošní," doufá Mgr. Aleš Plevka, předseda Komise pro sport a kulturu.


Zdroj: město Habartov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy