Habartov: Pokusil se ujet policejní hlídce. Měl uložen zákaz řízení

Dne 1. května 2018 zastavila policejní hlídka v Habartově vozidlo značky Renault. Když z vozidla vystoupil spolujezdec a zároveň také policista ze služebního vozidla, aby provedl silniční kontrolu, řidič automobilu značky Renault se rozjel.

dezinfekce

Tím se chtěl vyhnout kontrole ze strany příslušníků Policie České republiky. Policisté se proto za vozidlem vydali, a to se zapnutým zvláštním výstražným světelným a zvukovým zařízením doplněným o nápis „Stop policie“. Řidič vozidla značky Renault však nerespektoval pokynů policie a ujížděl jim. Ti ho pronásledovali až do obce Dolní Částkov, kde svojí bezohlednou jízdu řidič ukončil a pokusil se o útěk. Ten se mu však nepodařil, protože vzápětí byl policisty zadržen.

Hlídka obvodního oddělení Habartov zjistila, že dvacetiletý řidič má vysloven Okresním soudem v Chebu zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté mu proto sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dvě léta. Muž byl umístěn do policejní cely a v nejbližší době bude předán soudu, který bude rozhodovat o jeho trestní odpovědnosti.

nprap. Bc. Michal Žáček

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 03.05.2018 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy