Habartov: Hádka v restauraci vedla k napadení. Obsluha se musela bránit pepřovým sprejem

Sokolovští kriminalisté z oddělení obecné kriminality zahájili trestní stíhání 36letého a 42letého muže, jako obviněné ze spáchání přečinu výtržnictví.

dezinfekce

Šestatřicetiletý muž ze Sokolovska měl koncem ledna 2018 v jednom restauračním zařízení v Habartově udeřit několika ranami do hlavy poškozeného. Ten měl muže upozornit na jeho nevhodné chování v restauraci. To se obviněnému muži nelíbilo a měl nejprve poškozenému nadávat a následně ho fyzicky napadnout. Poté měl házet židlemi a převrátit stůl, na kterém bylo několik sklenic, které měl rozbít. Napadený muž měl utéct za obsluhou restauračního zařízení, která se zpoza baru bránila pepřovým sprejem. Obrana obsluhy se nelíbila druhému obviněnému 42letému muži. Ten měl vzít sklenici a hodit ji směrem k baru, kde měl rozbít lahev alkoholu. Následkem toho došlo k poškození mobilního telefonu, který patřil obsluze.

Obviněný 36letý muž se svého jednání dopustil i přesto, že již dříve byl rozsudkem Okresního soudu v Sokolově pro přečin výtržnictví odsouzen.

Svým jednáním způsobili majiteli restaurace škodu přesahující 4 tisíce korun.

V případě prokázání viny hrozí 36letému muži trest odnětí svobody až na 3 roky. Dvaačtyřicetiletému muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na 2 roky.

nprap. Mgr. Soňa Hergezelová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy