Habartov: Byly vyhlášeny osobnosti města za rok 2018

Již po desáté v řadě vyhlásilo město Habartov své osobnosti.

dezinfekce

Prestižní titul osobnost potažmo akce roku města Habartova se uděluje od roku 2009. Aktuálně se tedy jednalo již o desátý jubilejní ročník. Během let se pro ocenění vytvořily tři kategorie: mládež, dospělí a akce či počin roku. Vybrané osobnosti se pak těší z pamětní plakety a listu a dárkového šeku.

Letošní ročník vyhlašování osobností přinesl ocenění ve všech třech zmiňovaných kategoriích. Na základě veřejné ankety a na doporučení Komise pro sport a kulturu se Rada města Habartova rozhodla pro konkrétní kandidáty.

Slavnostní předání tohoto prestižního titulu je již po mnoho let spjato s pořádáním reprezentačního plesu města, kam jsou všichni vybraní laureáti pozváni. Slavnostní chvíle pro ně letos nastala v pátek 22. února ve čtvrt na deset, kdy se slova ujali starosta města Ing. Petr Janura a místostarosta Habartova Ing. Milan Krčín.

Oba pánové nejprve k sobě pozvali slečnu Adélu Markovou, která byla vybrána v kategorii určené mládeži. Adéla po mnoho let patří k nejlepším žákyním výtvarného oboru místní základní umělecké školy. Během let se její práce objevily na desítkách výstav a škola je ráda využívala i na svých propagačních materiálech. V uplynulém roce se její obrázky staly dokonce součástí ilustrací knížky pro děti. Její práce a výtvarné nadání je skvělou reprezentací našeho města.

Následně byl návštěvníkům plesu představen Mgr. Václav Riedl, ředitel Základní školy Habartov, který převzal ocenění za akci roku. Tou se stal Den otevřených dveří - 8ičky. Několikahodinová akce, kdy se škola oděla do barev národní trikolóry, každé možné místo bylo zabráno tematickou výzdobou a třídy byly doslova napěchovány nejrůznějšími odkazy a prezentacemi tzv. osmičkových výročí, byla vyvrcholením více jak rok trvajícího projektu, do nějž se nejrůznějším způsobem zapojila drtivá většina žáků i učitelů školy. Však také pan ředitel neopomněl zmínit, že přebírané ocenění je jednoznačně určeno všem zaměstnancům i žákům.

V kategorii dospělých si titul Osobnost roku 2018 města Habartova přišel převzít v první chvíli velmi překvapený Jan Rod. Všem zainteresovaným se totiž podařilo po několik týdnů tuto skutečnost před ním utajit, protože bylo všeobecně známo, že na plese jako každý rok nebude chybět. Jan Rod si toto ocenění vysloužil za dlouholetou trenérskou činnost s mládeží a za již deset let trvající pořadatelství sportovních akcí ve městě.

Slavnostní chvíli všem osobnostem bude připomínat originální plaketa a pamětní list a radost jim určitě znásobí i dárkový poukaz na nákup zboží dle vlastního výběru. Znovu se po roce ukázalo, že i v malém Habartově žijí lidé a konají se akce, které stojí za zviditelnění a veřejný projev poděkování a vyjádření úcty.

"Věřme v to, že stejně tomu bude i napřesrok při ročníku s pořadovým číslem jedenáct," uvedl Mgr. Aleš Plevka, předseda Komise pro sport a kulturu.


Zdroj: město Habartov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy