Galerie výtvarného umění vystavuje návrhy známých opon

Přijďte si do Galerie výtvarného umění v Chebu prohlédnout výstavu známých i nově objevených opon. Otevřeno je vždy od úterý do neděle od 10 do 17 hodin. Výstava potrvá až do 30. prosince.

dezinfekce

Navozují očekávání budoucího děje, který diváky a posluchače vtáhne mimo čas a prostor každodenního života. Mohou být také programem, uměleckou vizí a ukazovat ideály nebo hodnoty, k nimž se mají lidé vztahovat. 

Výstava s názvem „Velký obraz,“ kterou hostí Galerie výtvarného umění v Chebu, představuje známé i nově objevené opony od 19. století až po současnost, především pak jejich soutěžní návrhy a náčrty. Její součástí jsou například návrhy pro Národní divadlo v Praze (mj. i ten vítězný návrh Vojtěcha Hynaise), opony pro ochotnická divadla z rukou významných výtvarníků (např. dvě skutečné opony Antonína Procházky), nebo návrhy pro jednotlivá představení jako součást celkové scénografické koncepce.

Z vídeňské Galerie Belvedere se pak podařilo zapůjčit návrh opony Gustava Klimta pro Městské divadlo v Karlových Varech.

Více informací o výstavě najdete na webových stránkách Galerie výtvarného umění v Chebu - viz zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 19.11.2018 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy