Galerie umění Karlovy Vary zve na program 30 let po sametu

U příležitosti oslav výročí 30 let svobody připravila krajská Galerie umění Karlovy Vary projekt s názvem 30 let po sametu. Akce se zaměří na regionální uměleckou a galerijní situaci před rokem 1989 a po něm. Program můžete navštívit ve všech pobočkách galerie.

dezinfekce

Interaktivní galerie Becherova vila v Karlových Varech nabídne v rámci projektu výtvarnou dílnu „Hranice svobody“ inspirovanou pojmem svobody jako takovým, jeho filozofickým a výtvarným aspektem. Dílna pod vedením Pavly Vargové proběhne 5. listopadu 2019 od 16 hodin. Vstupné činí 80 Kč.

Ve čtvrtek 7. listopadu 2019 od 17 hodin se uskuteční v Letohrádku Ostrov beseda s významnými osobnostmi regionu. Návštěvníci se tak setkají a budou moci pohovořit s kunsthistoričkou Zdenkou Čepelákovou, kurátorkou Boženou Vachudovou a dalšími o galerijní a umělecké situaci v kraji před rokem 1989 a po něm. V rámci besedy je pro návštěvníky připravena doprovodná výstava ze sbírek Galerie umění Karlovy Vary. Prezentována bude tvorba Vladimíra Boudníka, Stanislava Kolíbala, Adély Matasové, Jitky a Květy Válových, Olbrama Zoubka, Adriany Šimotové, Karla Nepraše, Bořivoje Hořínka a Františka Stekera, tedy autorů, kteří v osmdesátých letech a na počátku let devadesátých v letohrádku vystavovali. Vstup je zdarma.

Třetí částí projektu se stane přednáška karlovarského malíře, grafika a pedagoga Jaroslava Vlasáka, která se bude konat 21. listopadu 2019 od 17 hodin v hlavní budově Galerie umění v Karlových Varech. Hovořit se bude o významném regionálním undergroundovém umělci Milanu Kozelkovi, jenž se velmi aktivně účastnil sametové revoluce. Vstupné činí 30 Kč.   


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy