Františkovy Lázně, Praha: Týral a znásilňoval svoji družku

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestatřicetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění, zločinu týrání osoby žijící ve společném obydlí a přečinů nebezpečné vyhrožování a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

dezinfekce

Muž měl dne 19. března v jednom z bytů ve Františkových Lázních nejdříve napadnout svojí přítelkyni a následně jí měl přiložit nůž ke krku a přitom jí vyhrožovat zabitím. Když spolu poté odešli z bytu do restaurace, podařilo se ženě utéci a učinit oznámení na Obvodním oddělení Františkovy Lázně. Chvíli poté byl muž policisty zadržen.

Při následném prověřování se policistům podařilo zjistit, že zmíněný muž měl v různých dnech v období od 31. prosince 2017 do 10. března 2018 v Praze ve třech případech donutit svoji přítelkyni násilím a výhružkami bezprostředního násilí k pohlavnímu styku, přičemž se nebyla schopna bránit. Kromě toho se také měl na své přítelkyni dopouštět jak v Praze, tak i ve Františkových Lázních, dlouhodobého psychického a fyzického násilí v jejich společné domácnosti.

Cizinec se navíc od 9. března 2018 zdržuje na území České republiky, čímž nerespektuje rozhodnutí správního orgánu, kterým mu bylo uloženo správní vyhoštění.

Zadržený muž je v současnosti v policejní cele a v nejbližší době bude předán soudu, který bude rozhodovat o tom, zda muže umístí do vazby. 

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let.

prap. Bc. Michal Žáček

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy