Františkovy Lázně: Lázeňská sezóna č. 225 byla zahájena (TV Západ)

Lázeňská sezóna s pořadovým číslem 225 byl zahájena v sobotu 19. května. Tradiční průvod městem došel až k hudebnímu pavilonu u Františkova pramene.

dezinfekce

Oslavy se nesly v duchu stoletého výročí Československa. Mezi pozvanými byla řada významných hostů jak z regionu, tak partnerských měst. Hudbu obstaral Městský dechový orchestr Cheb doprovázený mažoretkami. Nechyběly dámy a páni v dobových oblecích.

„Když v roce 1793 císař, v té době ještě římský, František II. podepsal dekret, kterým umožnil stavbu lázeňského města, myslím, že netušil, jak dlouhou tradici tyto lázně budou mít. Myslím, že když po 15 letech naše město navštívil už jako císař rakouský František I., tak byl spokojen se svým rozhodnutím. Jsem moc rád, že tato tradice vydržela tak dlouho, a že dnes můžeme zahájit 225. lázeňskou sezónu ve Františkových Lázních. Přeji nové sezóně 2018, ať pomáhá všem od bolesti, ať přináší klid všem lidem, kteří sem dorazí, a všichni, kteří od nás odcházejí, aby v jejich srdcích a mysli zůstávaly ty krásné Františkovy Lázně,“ popřál nové sezóně starosta města Jan Kuchař.

U každého zahájení se žehná pramenům a nejinak tomu bylo i letos.

Kromě bohatého programu v místě zahájení probíhalo i zábavné dopoledne pro děti v parku u Infocentra. Děti si spolu s rodiči mohly vyzkoušet opilecké nebo drogové brýle, zajezdit si na koni nebo si prohlédnout airsoftovou techniku a zastřílet si na terč. Ke skákání byl k dispozici nafukovací hrad, děti soutěžily také o sladké odměny.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy