Fotografická soutěž Proměny Karlovarského kraje za posledních 100 let zná své vítěze

U příležitosti oslav 100 výročí vzniku Československé republiky uspořádal Karlovarský kraj soutěž pro amatérské i profesionální fotografy. Jejich úkolem bylo zachytit proměnu některého z míst či pamětihodností v našem regionu. Náměstkyně hejtmanky Karlovarského kraje Daniela Seifertová dne 22.11.2018 předala autorům nejzdařilejších snímků finanční odměny. Stalo se tak během vernisáže k doprovodné putovní výstavě.

dezinfekce

Účastníci soutěže měli za úkol vyfotit současný stav obcí a měst v kontrastu se stavem znázorněným na historických fotografiích. Ty vznikly zhruba před 100 lety a do soutěže je poskytla městská a krajská muzea. Odborná porota, v níž zasedal mimo jiné i ředitel Galerie 4 - galerie fotografie Zbyněk Illek, pak hodnotila nejenom kvalitu přihlášených snímků, ale i přesnost pořízených záběrů.

„Ve stanoveném termínu jsme obdrželi na pět desítek velice povedených fotografií. Mohu vám říct, že bylo zajímavé sledovat, jak se některá místa v průběhu let výrazně proměnila. Ráda bych proto poděkovala všem, kteří se do soutěže zapojili a kterým se podařilo zachytit onu pomíjivost času. Věřím, že doprovodná výstava bude mít úspěch a že se bude lidem líbit,“ uvedla náměstkyně hejtmanky Daniela Seifertová.

Vítěz soutěže obdržel z rukou náměstkyně hejtmanky 3 tisíce korun. Soutěžící, jenž se umístil na 2. místě, pak dostal 2 tisíce korun a pro třetího v pořadí byla připravena odměna ve výši 1 tisíc korun. Vybrané soutěžní fotografie si veřejnost může prohlédnout na putovní výstavě, která je k vidění v budově A Krajského úřadu Karlovarského kraje až do 16. prosince. 

Výsledky soutěže
1. místo - Tomáš Kiprov
Františkánská zahrada v Chebu
Zdroj historického snímku: Muzeum Cheb

2. místo - Eliška Ryšavá
Kostel sv. Jakuba na Sokolovském náměstí 
Zdroj historického snímku: Muzeum Sokolov

3. místo - František Krejčí          
Kladská 
Zdroj historického snímku: Muzeum Cheb

O konání této soutěže jsme vás inforovali zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 27.11.2018 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy