Festival humoru Františkovy Lázně má nového mediálního partnera

Druhý ročník Mezinárodního festivalu kresleného humoru ve Františkových Lázních proběhl za mimořádného zájmu autorů z celého světa. Přehlídka s výstavou začala v pondělí 10. července a vyvrcholila v sobotu 15. července.

dezinfekce

Akci připravilo město spolu s Klubem kreslířů a humoristů Tapír.

"Vystavovalo zde 167 autorů ze 42 zemí světa celkem 617 výtvorů. Z kontinentů nám zde chyběla pouze Austrálie," uvedl Miroslav Vostrý za pořadatele.

Festival si upevnil místo v kulturním kalendáři regionu i dvěma novými českými rekordy. Jednak jako výstavě kresleného humoru v exteriéru s největší mezinárodní účastí, a pak vytvořením hromadného vtipu na třímetrovou 3D maketu láhve v největším počtu autorů.

Dvoudenní kulturní program vyvrcholil předáním ocenění nejlepším autorům. Zlatého tapíra si odvezl z lázeňského města ukrajinský autor Oleksy Kustovsky.

Pořadatelé spolu s městem deklarovali chuť pokračovat v přípravách třetího ročníku. V něm pomůže i nový mediální partner festivalu - Regionální televize Karlovarsko.

"S ohledem na vysokou úroveň celé akce jsme se ji rozhodli podpořit a zviditelnit usilí pořadatelského týmu i města Františkovy Lázně. Na stránkách www.regionzapad.cz bude od 1. srpna zveřejněn každý den vybraný vtip z druhého ročníku. K akci připojíme i soutěž o zajímavé ceny," prozradil vedoucí projektu Regionzápad.cz Petr Troníček.

Foto a kompletní výsledky z letošní akce najdete zde:

http://zlatytapir.cz/2017-3/vysledkyresults/

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy