Dva zlatí skřivánci jsou žáky chebského gymnázia

Studentce chebského gymnázia Kristině Kůtkové se v předchozích dnech podařil neobvyklý republikový "double" ve dvou zcela rozdílných školních soutěžích: obsadila 2. místo v celostátním kole Olympiády v německém jazyce, a zvítězila v celostátním finále pěvecké soutěže Karlovarský skřivánek. Úspěch Gymnázia Cheb podtrhuje i vítězství zpěváka Adama Valenty v kategorii ZUŠ, kde reprezentoval Františkovy Lázně.

dezinfekce

Kristina Kůtková ze 4.A, vítězka krajského kola, upoutala svým suverenním výkonem nejen odbornou porotu, ale také obecenstvo v sále. V kategorii B – žáci nestudující sólový zpěv – se stala absolutní vítězkou. Zazpívala lépe než soutěžící z Jihomoravského kraje a od poroty dostala zvláštní ocenění za interpretaci písně Oh, Darling. Každoročně v celostátním kole vítězí Moraváci, hlavně chlapci. Letos to byla dívka z Karlovarského kraje!! Z Gymnázia Cheb. 

Odpoledne probíhala soutěž v kategorii C2 – pro žáky ZUŠ navštěvující hodiny sólového zpěvu. Vítěz krajského kola – Adam Valenta ze 3.A – reprezentoval ZUŠ Františkovy Lázně a stal se absolutním vítězem celostátního kola. 


Zdroj: facebookové stránky města Cheb
           Gymnázium Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy