Dubina: Senioři podcenili své síly. Pátrací akce se šťastným koncem

Dne 22. září 2019 kolem půl osmé večer volala na tísňovou linku 158 jednašedesátiletá žena, která operačnímu důstojníkovi sdělila, že se spolu se svým o rok mladším druhem ztratili při procházce v obci Dubina v okolí Skalky Skřítků a že už nejsou schopni dále pokračovat v chůzi.

dezinfekce

Operační důstojník proto ihned přijal veškerá opatření a zahájil po dvojici pátrání. Do pátrací akce bylo zapojeno několik policejních hlídek a hasiči, kteří začali společně propátrávat okolí. Na místo také vyjela Zdravotnická záchranná služba. 

Policistům z Obvodního oddělení z Ostrova se po chvíli podařilo nalézt oznamovatelku, která byla podchlazená a vystrašená. Policisté ji poskytli první pomoc, zabalili jí do termofolie a zjistili od ní, kde se má přibližně nacházet její druh.

Vzhledem k tomu, že byla žena velmi rozrušená a nacházela se v místě velkého srázu, rozhodla se hlídka rozdělit. Jeden z policistů zůstal se seniorkou na místě a druhý se vydal hledat muže. Toho po krátkém okamžiku nalezl ležícího ve srázu, kam spadl, když se vydal hledat pomoc.

Policisté společně s hasiči muže i ženu přesunuli z těžkého terénu a ostrého srázu do bezpečí a následně předali do rukou Zdravotnické záchranné služby.

prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy