Dotace pro obce na školní hřiště a tělocvičny byly navýšeny

Ministryně Šlechtová rozhodla o poskytnutí dotací ve výši přes 275 milionů korun pro venkovské obce. Celkem 131 obcí, které jsou zřizovateli základních škol, tak obnoví nebo postaví nové školní hřiště nebo tělocvičnu.

dezinfekce

„Zájem obcí o tento dotační titul je obrovský. Převis žádostí byl přes 640%. Vyšla jsem proto vstříc žádostem starostek a starostů, které slýchám při svých cestách po regionech. Povedlo se mi nyní pro jejich projekty najít další prostředky. Investice do dětí a mládeže je jedním z nezbytných předpokladů pro další rozvoj kvalitního života na venkově. Naše dotace pomohou tam, kde obce na hřiště a tělocvičny ve svém rozpočtu nemají dostatek financí,“ říká ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo letos v červnu výzvu k podávání žádostí o dotace na obnovu sportovní infrastruktury. Finance jsou určené například na rekonstrukci, modernizaci či vybudování hřišť a tělocvičen, které slouží pro hodiny tělesné výchovy. Vzhledem k enormnímu zájmu, kdy převis požadovaných finančních prostředků činil více než 644 %, uvolnila ministryně Šlechtová o celkem 175 milionů korun více, než byla původní alokace programu. Ministerstvo pro místní rozvoj tak poskytne obcím na obnovu sportovní infrastruktury přes 275 milionů korun.

Obce do 3 000 obyvatel mohly o dotace z programu žádat v rámci podprogramu Podpora obnovy a rozvoje venkova, dotační titul č. 6 – Podpora obnovy sportovní infrastruktury (více o programu zde), v termínu od 19. června do 18. srpna (12 hodin).


Zdroj: Ing. Veronika Vároši, Ředitelka odboru komunikace Ministerstva pro místní rozvoj ČR



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy