Dolní Žďár: Opilý cyklista nezvládl jízdu na kole. Skončil v nemocnici

V sobotu dne 17. února 2018 řídil 59letý cyklista jízdní kolo po cyklostezce u silnice I/25 ve směru od Dolního Žďáru na Ostrov. S kolem měl najet na zmrzlou vrstvu sněhu, přepadl přes kolo a obličejem upadl na komunikaci.

dezinfekce

Policisté z Obvodního oddělení Ostrov vyzvali řidiče k provedení orientační dechové zkoušky na alkohol, která vyšla pozitivně s výsledkem 1,53 promile. Při nehodě došlo ke zranění cyklisty, proto byl převezen k lékařskému ošetření do nemocnice s následnou hospitalizací. Případ je nadále v šetření policistů.

Prevence:
Alkohol nepatří nejen za volant ale ani za řídítka jízdního kola. Zákon č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změně jiných právních předpisů říká, že cyklista je řidič nemotorového vozidla a jako takovému vznikají povinnosti účastníka silničního provozu. Alkoholem ovlivněný organismus pomaleji reaguje na podněty. Díky tomu má řidič horší reakce a odhad vzdálenosti. Při vyšších dávkách dochází k poruše rovnováhy a soustředění. Cyklista může svým stylem jízdy způsobit i smrtelnou dopravní nehodu.


nprap. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy