Dolní Paseky: Město Aš chystá průzkum vyschlého pramene

Pracovníci odboru správy majetku a investic, kteří mají pramen a jeho okolí v péči, již nyní dojednávají další opatření, která by mohla napomoci k obnovení pramene.

dezinfekce

O tom, že z pramene v Dolních Pasekách minerální voda neteče zhruba počátku od září tohoto roku, jsme vás už informovali zde.

Nyní město Aš uvedlo, že po neúspěšných pokusech o zprovoznění pramene rozebráním a vyčištěním systému jímání vody, se další kroky uskuteční na jaře příštího roku.

Pracovníci odboru správy majetku a investic, kteří mají pramen a jeho okolí v péči, proto již nyní dojednávají další opatření, která by mohla napomoci k obnovení pramene. Zajišťují například provedení hydrogeologického průzkumu. Dalším krokem má být průzkum dna pavilonu pramene, po odstranění betonové podlahy pod jímacím systémem, aby se zjistilo, z jakého směru vůbec voda do pavilonu a vývěru přitéká. Problém je v tom, že ke stavbě pavilonu z roku 1930, ale ani k systému jímání minerálky, neexistuje žádná dokumentace. Nikdo tak neví, odkud se voda v pavilonu bere a z jaké hloubky vyvěrá.


Zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy