Do konce října můžete posílat své nominace do ankety Alej roku

V osmém ročníku Aleje roku spolku Arnika bojují o přízeň zatím 4 aleje z Karlovarského kraje mezi 42 z celé republiky. Zítra se po celém světě slaví Den stromů. Lidé ho mohou oslavit nejen výsadbou, ale i nominací do ankety. Na vítěze čeká let balonem a další ceny. Autor nejkrásnější fotografie získá novou zrcadlovku. Čas zbývá jen do konce října.

dezinfekce

„V Karlovarském kraji je tolik nádherných alejí a stromořadí. Nebyla by škoda na ně neupozornit? Těšte se z nádherných podzimních barev. Nominujte aleje a stromořadí ze svého okolí nebo během výletů, které vynikají svou krásou, nebo dejte vědět, kterým hrozí zánik,” připomíná koordinátorka ankety Karolina Kostićová.

V Karlovarském kraji o titul bojují čtyři aleje v Bezvěrově, Stružné, Svatoboru a v Újezdu u Krásné. Lidé mohou nominovat další do konce října. Stačí nahrát aspoň jednu fotografii a stručný komentář, proč si právě tato alej zaslouží pozornost. V listopadu Arnika zahájí hlasování, které poběží do začátku ledna.

„Sté výročí založení Československé republiky slavíme naším sesterským krasozpěvem písní meziválečné éry, a to všude i v nejmenších obcích vlasti. Jezdíme  křížem krážem po naší zemi a uvědomujeme si, jak je krásná. A těch alejí, co jsme viděly! Důležité je, že rostou ve svobodné a demokratické zemi. Chraňme proto nejen aleje, ale i svobodu,” říkají patronky ankety Sestry Havelkovy.

Stejně jako v předchozích ročnících se soutěží ve třech kategoriích. Po ukončení hlasování vyhlásí Arnika v lednu nejoblíbenější aleje a stromořadí celé České republiky i v jednotlivých krajích. Odborná porota složená z patronůi navíc zvolí nejkrásnější fotografii. Na autora vítězné nominace čeká let balonem od Lucky Balon nebo exkurze do výrobny biočajů Sonnentor. Vítěz fotografické soutěže se může těšit na zrcadlovku značky Canon. 

Nominovat stromořadí můžete zde.

O tom, že Anketa Alej roku startuje letos po osmé, jsme vás informovali zde.

Zdroj: Jiří Kaňa, tiskový mluvčí Arniky



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 21.10.2018 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy