Děti získaly za obrázky záchranářů, hasičů a policistů hodnotné ceny

Téměř 150 prací bylo přihlášeno do výtvarné soutěže pro děti a mládež na téma „Pomáhají nám každý den,“ kterou před prázdninami vyhlásila hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová. Autoři nejlepších prací si včera na krajském úřadě převzali hodnotné ceny v podobě mobilních telefonů, tabletů a digitálních přehrávačů.

dezinfekce

Soutěž probíhala od 2. května do 28. června a jejím cílem bylo vzdát hold záchranářům, hasičům i policistům za jejich nelehkou a vysoce záslužnou práci. Soutěžilo se celkem ve dvou věkových kategoriích, první byla určena pro děti od 6 do 10 let, do druhé se pak mohli hlásit mladí výtvarníci ve věku 11 až 15 let. 

O konání této soutěže jsme vás informovali zde.

„Téma, které jsem letos pro děti vymyslela, se setkalo s velkým úspěchem. Mohu vám říci, že jsem byla až mile překvapena, kolik nádherných prací se nám v soutěži sešlo. Oproti loňsku jsme obdrželi více než dvojnásobný počet děl. O tom, že téma děti skutečně nadchlo, svědčí i to, s jakou pečlivostí a velkým zaujetím jednotlivé práce vytvářely. Obzvláště se mi pak líbily obrázky, kde se dětem podařilo zachytit všechny tři složky integrovaného záchranného systému. Porotci, kteří soutěž hodnotili, to tedy vůbec neměli jednoduché a vůbec jim jejich úlohu nezávidím,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová.

O hodnocení se stejně jako v předchozích ročnících soutěže postaral ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec a dnes již bývalá zástupkyně ředitelky Základní umělecké školy Antonína Dvořáka Karlovy Vary a vedoucí výtvarného oboru Dagmar Svobodová.

„Rádi bychom opět poděkovali všem dětem za jejich krásné práce. Při jejich posuzování jsme hlavně ocenili osobitý výraz, to jak dané téma uchopily a jak se ho snažily vyjádřit, a pak samozřejmě i technické zpracování,“ doplnil Jan Samec.

Výtvarníci, kteří se umístili na prvním místě, získali od hejtmanky mobilní telefon. Druhá příčka byla oceněna tabletem a třetí digitálním přehrávačem. Dárky do soutěže věnovala také Galerie umění Karlovy Vary, která pro děti přichystala volné vstupy na vánoční výtvarnou dílnu. Slavnostní chvilky svým pěveckým vystoupením zpříjemnily i žákyně Střední pedagogické školy, gymnázia a VOŠ Karlovy Vary, jmenovitě Lucie Šreinová a Sára Horčičková.

Vybrané soutěžní práce, včetně těch vítězených, budou k vidění na výstavě ve vestibulu budovy A Krajského úřadu Karlovarského kraje od 4. do 31. října.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy