Děti kreslily záchranáře, hasiče i policisty

Téměř 150 prací bylo přihlášeno do výtvarné soutěže pro děti a mládež na téma Pomáhají nám každý den, kterou před prázdninami vyhlásila hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová. Porotce 11.7.2019 čekal nelehký úkol, a sice vybrat ty nejpovedenější. Jejich autoři se mohou těšit na pěkné ceny v podobě mobilních telefonů, tabletů a MP3 přehrávačů.

dezinfekce

Soutěž probíhala od 2. května do 28. června. Jejím cílem bylo vzdát hold záchranářům, hasičům i policistům za jejich nelehkou a vysoce záslužnou práci. Soutěžilo se celkem ve dvou věkových kategoriích, první byla určena pro děti od 6 do 10 let, do druhé se pak mohli hlásit mladí výtvarníci ve věku 11 až 15 let. Ačkoliv se fantazii meze nekladly a bylo možné přihlašovat i trojrozměrné objekty, soutěžící raději kreslili a malovali obrázky. Počet prací byl v obou dvou kategoriích téměř vyrovnaný.

O hodnocení se stejně jako v předchozích ročnících soutěže postaral ředitel Galerie umění Karlovy Vary Jan Samec a dnes již bývalá zástupkyně ředitelky Základní umělecké školy Antonína Dvořáka Karlovy Vary Dagmar Svobodová, která řadu let vedla výtvarný obor.

„Rádi bychom opět poděkovali všem dětem za jejich krásné práce. Při jejich posuzování jsme hlavně ocenili osobitý výraz, to jak dané téma děti uchopily a jak se ho snažily vyjádřit, a pak samozřejmě i technické zpracování. Někdy méně znamenalo více,“ uvedl Jan Samec.

Výsledky soutěže budou slavnostně vyhlášeny a uveřejněny na webových stránkách kraje v průběhu září. Ceny autorům vítězných prací předá hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová. Na říjen je pak naplánována výstava vybraných děl, která bude k vidění ve vestibulu krajského úřadu.

O konání této soutěže jsme vás informovali zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy