Cheb: Denní stacionář se nejspíš přestěhuje do školky v Bezručově ulici

Zastupitelé na svém březnovém zasedání částečně zrušili říjnové usnesení z loňského roku o přesunu denního stacionáře do objektu Kamenná 40.

dezinfekce

„Již delší dobu hledáme vhodný prostor pro klienty Denního stacionáře pro osoby se zdravotním postižením ze zařízení Mája v Dragounské ulici. Původně zamýšlený panelový objekt Kamenná 40 se jeví jako zcela nevyhovující. Důvodem je nevhodná lokalita i technický stav a především absence zahrady, která je pro klienty stacionáře velmi potřebná,“ uvedla místostarostka Horná. 

Vedení města vytipovalo mateřskou školku v Bezručově ulici, kde se nachází volný pavilon se samostatným vchodem z ulice Riegrova.

„Do poloviny dubna mají odbory investic a správy majetku připravit návrh úprav, které bude ve školce pro potřeby stacionáře potřeba udělat. Nemělo by se jednat o nic velkého. Půjde například o výměnu zařízení toalet a umývárny, které jsou uzpůsobeny pouze pro nejmenší děti. Potřebné úpravy by se pak mohly zrealizovat během letních prázdnin,“ dodala Eva Horná.

Klienti denního stacionáře by prostory v mateřské škole mohli začít využívat už na začátku nového školního roku. Kapacita nově upravených prostor by mohla sloužit až pro deset klientů ve věku od 7 do 26 let.

V zařízení Mája v Dragounské ulici fungují v současné době dvě služby - Domov pro osoby se zdravotním postižením a denní stacionář.

„Nadále tam však spolu nemohou zůstat. Výsledky pravidelných kontrol ukázaly, že v této podobě už zařízení nesplňuje takzvané materiálně-technické standardy. Jedna z výtek se týká například toho, že klienti „domova“ nemají dostatek soukromí. Přesunutí denního stacionáře se proto musí urychleně vyřešit, jinak by mohla být ohrožena samotná další existence těchto služeb,“ doplnila místostarostka.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy